Windsurfing

Hvitsten egner seg godt til seilbrett. Det er ofte mye og stabil vind. Vindforholdene gir utfordringer for de fleste nivåer av brettseilere. Brettseiling passer for alle aldre. Det gir en følelse av ufarlig spenning uansett nivå. Det er ikke vanskeligere enn å lære å sykle.

Det er bra både mentalt og fysisk. Brettseiling er bekymringsfjerner, balansetrening og bademoro. Du kobler ut det meste når du seiler.
Det fine at du kan utvikle ferdigheter fra dagen du mestrer balanse og til du behersker seiling i hard vind og bølger med trapes.

På 80 tallet var det mange på brett i Hvitsten. Så mange at det ble et problem for nyttetrafikk. På mange måter ble nybegynnerinteresse ødelagt pga utvikling av brett. Brettene ble mindre og mindre og krevet større og større ferdigheter og ikke minst – vindstyrke som sjelden var tilfelle i vårt område.

Nå er det igjen brett som egner seg for flere vindstyrker og ulike ferdighetsnivåer. Du trenger ikke flere brett for å ha det gøy. Vi har alle typer vind i Hvitsten. Du kan gå ut syd for sjøboden på nordavind og nord mot stranden ved sønnavind. Helt idiellt!

Kurs i windsurfing
For å ta kurs må du være medlem i Hvitsten Seilforening

Vi kommer til å arrangerer kurs etter behov og etterspørsel og legger opp til å holde noen helgekurs eller kurs i ukedagene. Prisen for et helgekurs/2..dagers kurs er kr. 1.900,-
Kurset inkluderer lån av surfbrett  og følgebåt. Våtdrakt og våtsko må du ha selv, men vi har litt utlån her også.

Neste mulige kurs
For de som ønsker kurs er det fint om du sender en e-post til surf@hvitstenseilforening.no så setter vi opp en venteliste.

 

 

Utstyr.
Vi tilbyr utlån av brett, seil, trapeser og annet som trengs for å nyte deilige timer på sjøen. For å få låne utstyr må du være medlem av seilforeningen og du må ha gjennomgått godkjent opplæring eller ha erfaring med windsurfing, slik at du kan håndtere brett og seil. Veldig kjekt å komme seg tilbake til land på egenhånd.

Lagring av utstyr.
Vi kan også tilby lagring av medlemmenes private utstyr, så langt vi har plass. Prisen for å lagre eget utsyr er kr. 425,- per år

 

Når surfer/trener vi?
Vi har som regel satt av en fast dag i uken der alle surfere vet at det er mulig å treffe andre surfere for å lære eller for å lære bort noen tips og triks.
Torsdager klokken 18:00 har vært en fast dag, men vi har også en egen Messenger gruppe, slik at man enkelt kan få vite om det er noen som skal ned til Hvitsten eller andre steder for å surfe

På vår faste dag i ukedagene er det også tilgjengelig følgebåt, så lenge den som har utsjekk på båten også er med på treningen. Dette kan variere.

Kontaktpersoner Windsurfing
Har du spørsmål om kurs, leie av utstyr eller noe annet du lurer på. Da er det bare å ta kontakt med meg 

 

Børge Østnes
Mobil: 90608377
e-post: surf@hvitstenseilforening.no