Padling

Padlere. I Sjøbodens møterom har vi dokumentert at det har fantes turpadlere i Hvitsten siden tidlig i forrige århundre. Den gang med trespiler og seilduk. I dag med plast, glassfiber og kevlar. Interessen har for turpadling har økt veldig de siste årene, også i Hvitsten. Det var derfor naturlig at padlerne slo seg sammen med seilerne i dannelsen av foreningen. Mange lever dessuten et dobbeltliv – da både seiling, padling og motorbåt benyttes til å ta seg frem i Oslofjorden. Det er ca 20 – 25 personer som har meldt interesse for å være med i padlegruppa: nybegynnere og erfarne, aktive og mindre aktive, kvinner og menn.

Værforhold. Hvitsten egner seg godt som utgangspunkt for padling bare en tilpasser seg værforholdene og båtlivet for øvrig. Vanligvis er det nordlig bris om morgenen som stilner av før solgangsbrisen friskner til fra 13-tida og utover ettermiddagen. Stiv kuling og storm kan vi også ha sommertid. Det er derfor utfordringer for alle nivå. Stor båttrafikk utgjør en risiko vi også må være oppmerksomme på. Best forhold for nybegynnere er det derfor på formiddagen og om kvelden. Sjekk værmeldingen på nettsiden vår for du legger du på tur.

Aktiviteter. Med den flotte kystlinja vi har i Vestby, Frogn og Hurum er det mange mulighetene for turer i flere himmelretninger. Sørover mot Krokstrand og Kjøvangen er det fint å padle og ta en rast på svabergene. Nordover er det flere fine steder langs strekningen forbi Solbergstrand mot Drøbak og Håøya. Vestover går turen til Filtvedt fyr og lunch på Villamalla. Sørøst ligger Vansjø og venter etter 20 min med bil. Vi prøver å få til turpadling til faste tidspunkt i helgene store deler av året (lørdag kl 11.00) og til et passende tidspunkt kveldstid en ukedag i sommersesongen. Det kan også være aktuelt å delta på padling med våre naboer med utgangspunkt i Drøbak og Son. Se aktivitetskalender og lenker for tidspunkt eller sjekk med kontaktperson.

Sikkerhet. Det er viktig å kunne grunnleggende sikkerhet og kameratredning når en skal padle. Spesielt om en skal padle aleine, krysse fjorden og/eller padle vinterstid. For vinterpadling bør du ha tørrdrakt. Vi arrangerer kurs i sikker padling i samarbeid med Kajakkmestring. Sjekk våre lenker til kajakklubber som har god info om sikker padling.

Utstyr. Vi kan tilby innendørs lagring av medlemmenes kajakker. Vi vil anskaffe et par kajakker til utlån for medlemmer i 2010. Det er også mulig å låne kajakker av enkelte medlemmer etter avtale. Vi vil skaffe oss avtaler med leverandører av kajakker, tørr/våtdrakter og annet utstyr.

Kontaktpersoner

Trond Mæhlum + 47 412 38 270

Mail: padling@hvitstenseilforening.no